PRESSE
Sarpsborg Arbeiderblad 29. august 2017


Svenske Bluesbury er klare for bluesweekend på Greåker.
Foto:

22. og 23. september blir det blå toner på Greåker igjen. Da arrangeres det bluesweekend på Olav’s Pub for sjuende gang.

Nytt i år er at Sarpsborg Blues Club står som arrangør, men profilen blir som før: Bluesband med mer eller mindre lokal tilknytning.

Først ut på fredagen er Mr. Olzen One Man Blues Band. Mr. Olzen er opprinnelig fra Sandnessjøen, men bor nå utenfor Fredrikstad. Han har i en årrekke reist rundt i Europa og framført blues i sitt One Man Blues Band, og for tiden spiller han også med flere, i Mr. Olzen Bluesband. På Greåker stiller han i ensom majestet, og ifølge arrangøren er han «kanskje en av de få som framfører blues tilnærmet slik den var i begynnelsen, med gitar, munnspill og rytmeinstrumenter».

Kvelden avsluttes med Bluesbury fra Norra Bohuslän. Bandet har holdt på i en fem års tid, og består av fem erfarne musikere; Malin Andersson (vokal), Rikard Skoog (Hammond), Tom Hemréus (gitar), Martin Klem (bass) og Patrik Byström (trommer).

På lørdag er det lokale Bluemixx Bluesband som først entrer scenen. Bandet har en aktiv høst foran seg, som åpnet med en konsert i Drammen i forbindelse med byens Elvefestival, for deretter å delta på Nordby Bluesfestival ved Hvittingfoss. Med Gunnhild Holter Frantzen (vokal), Jon Petter Hansen (vokal/gitar/ munnspill), Ragnar Eknes (trommer), Roar Berntsen (bass), og Håvard Minge (gitar) er det duket for variert blues.

Kenneth Lerøen Bluesband fra Sarpsborg får æren av å avslutte festivalen. Trioen spiller røff, funky bluesrock, og ifølge arrangøren har de et «et driv som gjør at man ikke savner noen flere på scenen». Bandets besetning er Kenneth Lerøen (gitar/vokal), Jim Johansen (bass) og Ole Martin Forsetlund (trommer).


Sarpsborg Arbeiderblad 7. juni 201710. juni blir det blues med Bluemixx Bluesband på Dickens.
Foto: Anne-Britt Mathisen

Bluemixx på Dickens
Lørdag 10. juni serverer Sarpsborg Blues Club Bluemixx på Dickens

Bluemixx Bluesband sto på scenen for første gang i 2006, og har siden da spilt på bluesklubber og scener rundt Oslofjorden, både i Norge og i Sverige.

I løpet av de årene bandet har holdt på har repertoaret utviklet seg til et variert knippe låter. Mange forskjellige musikkstiler, som jazz, rock, swing, country og soul inneholder blueselementer. Dette speiles i repertoaret til Bluemixx, som gjør låter av blant andre BB King, Willy Dixon, Robert Johnson og Jimi Hendrix.

Repertoaret inneholder også noen overraskelser, som lokal blues fra 60-tallet, blant annet Jan Groths «Driving Me Insane» fra tiden i Dr. Henderson’s Blues Caravane, for øvrig en låt han selv foreslo at Bluemixx kunne ha på repertoaret. Sist bandet spilte i Sarpsborg-distriktet var for drøyt ett år siden, da de markerte 10-års jubileet på Olav’s Pub på Greåker.


Sarpsborg Arbeiderblad 30. september 2016
Svenske Uncle Doghouse fikk det til å svinge i Bakgården på Dickens.
Foto:

Det svingte godt i bakgården på Dickens fredag kveld da Sarpsborg Blues Club inviterte til konsert med svenske Uncle Doghouse.

Bandet fra Västerås er kjent for å spille en slags rockabillyblues. Da de gikk på scenen ved 21.30-tiden var det på langt nær fullt i bakgården. Men blå toner virker som en magnet på musikkeleskere i den blå byen, og etter en stund var et respektabelt antall fornøyde tilhørere på plass.

Bluesmiljø
Den lokale bluesklubben ble stiftet i 2013 og har i dag tilhold på det gamle "Humleloftet" over sportspuben. Leder de to siste årene har vært Line Olsen.

– Vi har nå rundt 90 medlemmer, og vi jobber aktivt for å skape et levende bluesmiljø i Sarpsborg. Dette er for øvrig den andre konserten vi har her på Dickens i år. På St. Hans-aften var bandet Nine Fingers fra Toten på besøk, forklarer Line Olsen.

Samarbeid
Olsen er glad for at samarbeidet med Dickens og at klubben har fått et eget lokale på "Humleloftet".

- Vi er for øvrig også i samtaler med jazzklubben. Håpet er at vi etter hvert kan få til et slags samarbeide med dem. En del av musikken er jo nært beslektet, fastslår Line Olsen, før hun sammen med flere andre hengir seg til dansegolvet for bevegelser etter heftige rytmer servert av Uncle Doghouse.


Sarpsborg Arbeiderblad 14. mars 2014Styremedlemmer i Sarpsborg Blues Club (f.v.)
Helmer Wiberg, Laila Jacobsen, Nina Bratland, Tommy Berntsen, Steinar Hansen.
Kate Forbergskog var ikke til stede da bildet ble tatt.
Foto: Dan Joakim Olavesen

Sarpsborg Blues Club er klare med blueshelg og kafé.
Bluesklubben har opplevd god tilstrømning av interesserte siden den ble stiftet i fjor sommer. Vi har nå mellom 65 og 70 medlemmer, men det er alltid behov for både nye medlemmer og frivillige, forteller kasserer Nina Bratland.

Den første konserten i september i fjor ble også en suksess. Vidar Busk & His True Believers satte Edvarts Nye Pub på hodet. Avtalen var at han skulle spille i to timer men han holdt på i tre, ler styremedlem, Steinar Hansen.

Siden den gang har det vært avholdt konserter med blant andre Krissy Matthews Band, Pæddekommen Bluesband og nå sist i februar med Bryggerigangen Bluesband. Planen er å arrangere en konsert annenhver måned.

Planlegger blueshelg
I samarbeid med Kulturhuset Gleng er det også planlagt en blueshelg den første helgen i april. Da kan man først dra på Glenghuset og få med seg konsert der, for så å dra til Edvarts senere på kvelden der et tilsvarende arrangement vil finne sted.

Tilholdsstedet til klubben har også mye å si, for Edvarts med sin sterke musikkprofil er en institusjon i byens musikkliv. For bluesklubben er det veldig viktig å ha en base som Edvarts Nye Pub.

Blueskafé
En månedlig blueskafé ligger også i planene. Vi vil synliggjøre de lokale bluesmusikerne våre som til vanlig ikke får vist seg fram, sier Bratland.


Sarpsborg Arbeiderblad 23. september 2013


Vidar Busk tar med seg gitaren og bandet til Edvarts onsdag.
(Foto: Thomas Andersen)

Vidar Busk til Edvarts.

Vidar Busk & His True Believers gjester sentrumspuben Edvarts onsdag kveld, melder Sarpsborg Blues Club.

Det er den nyoppstartede musikklubben, med base på Edvarts Nye Pub, som har fått bluesartisten til byen. Klubbleder Frank Ørnøy ønsker Vidar Busk-fansen til en svingende onsdagskonsert på Edvarts. Busk-konserten er for øvrig det første store arrangementet i regi av Sarpsborg Blues Club.